To je můj blog ... :-D

Equilibrium

20. 8. 2007 13:26
Rubrika: Filmy

Co si představíte pod pojmem Equilibrium ? Musím říct, že já jsem vůbec nevěděl, co si pod tím představit. Tak jsem ten film zkouknul...

Film mě zaujal hned ze začátku "... nová síla proti zločinu... Klerik Grammathonu..." Další slovo, který jsem hned nepochopil, ale pochopíte v průběhu filmu.Trochu k popisu: Jedná se o Sci-fi z blízké budoucnosti - jen kolem 50ti let dopředu. Dá se říct že trochu ve stylu Matrixu (hlavne v soubojích kleriků, ale to sami uvidíte, pokud si tento film pořídíte).

Lidstvo, po 3tí světové válce je zničeno. A tak parta vědců zjistí, že všechny války byly způsobené vesměs emocemi. A tak jiná parta vědců vymyslí tzv. Prozium, lék, který odstraňuje emoce. Časem se tak stane "cítit" zločinem.Policisté mají za úkol ničit vše, co by mohlo způsobovat emoce (obrazy, zvukové narávky a další věci, tzv. EC10). Ovšem jednomu klerikovy (Preston) se rozbije dávka a "cítění" se mu zalíbí. Dostane se k odboji, a chce jim pomoci zabít tzv. Otce, který tomu všemu vlastně velí.

Ovšem před návštěvou Otce příjdou na to, že on cítí. Všechny vojáky v místnosti zabije a zjistí, že Otec je de-facto mrtev, ale že ho zastupuje někdo jinej. Tak se ho vydá zabít. A zde je ta nejlepší bitka ... Nejdřív pozabíjí asi 20vojáků automatickou pistolí. Pak dalších 5 kleriků mečem a jednoho hustýho klerika (fakt chutně ho zabije, ufikne mu kus obliřeje, krásnej záběr, jak ten obličej pomalu sjíždí dolů :o) ). Nakonec bitka na pistole s Otcem a vítězství odboje.

A můj osobní názor ? Docela zajímavá vize budoucnosti, je to pravděpodobnější než Matrix (líbí se mi sci-fi, který alespoň trochu koresponduje se skutečností), dobrý efekty,atd. Prostě mazec film, doporučuju.

Zobrazeno 1393×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio