To je můj blog ... :-D

FruityWebz FLC

20. 8. 2007 13:17
Rubrika: Hudba

znak FruityLoopsAsi jste se zde dočetli, že jsem součástí jakéhosi "FruityWebZ FLC". Co to vlastně je? FruityWebZ je polootevřená (přihlásit se může každý, záleží na členech, zda ho příjmou) komunitalidí, kterí z větší či menší části zasvětili svůj život tvorvě elektronické hudby nejrůznějších stylů, ať na počítači či ti majetnější na HW generátorech.

Teď k názvu :
Fruity - Tato část názvu pochází od programu od firmy Image-line, která vytvořila poloprofesionální hudební software s názvem FruityLoops (do verze 3). Od verze 4 nese název FL Studio (aktuálně ve verzi 6). Samozřejmě, že není podmínkou vstupu do komunity používat tento software. Již mnoho autorů používá programy jiných firem. Z velké části se jedná o Reason (aktuálně ve verzi 3) firmy Propellheads, Cubase firmy Steinberg či z malé části o Sonar firmy Cakewalk. Jediný program na "tvorbu" hudby, který není komunitou uznáván jsou programy řady e-Jay.
WebZ - Druhá část názvu, která pochází z dob začátků této komunity, kdy server byl na freehostingu webzdarma (tedy měl adresu fruity.webz.cz :) ) a toto mu zůstalo dodnes. Dále se adresy vyvíjely fruitywebz.timer.cz (zde hostuje pořád), fruitywebz.tk a dnes fruitywebz.net
FLC - k názvu se v dobách domény .timer.cz a .tk přidalo "...and FruityLoops Cluster basepage." To tedy znamená zkratka FLC.

Něco málo o samotné komunitě - Jedná se o jednu ze dvou mě známých českých komunit autorů hudby. Tou druhou je DreamFace ( www.dreamface.net ), ta je více odborněji založená. Na stylu hudby, kterou autor skládá nezáleží, objevují se tu jak známé styly (Trance, Drum and Bass, Techno...) tak i neznámé a experimentální styly. Snažíme se o co největší originalitu a zároveň o nekomerčnost skladeb, tzn. že my nevytváříme hudbu pro peníze, ale jen pro radost, odreagování nebo třeba pro důkaz samy sobě, že jsme prostě dobří :). Samozřejmě tato komunita není ryze česká. Je zde i několik autorů ze slovenska.

Jaké jsou podmínky vstupu do komunity ? Vlastní webové stránky, kam budete ukládat své skladby. Alespoň jednu vlastní skladbu, kterou se budete snažit zapůsobit na registrované autory a členy. A pak svolení alespoň 3 autorů/členů.
Jaké jsou výhody členství ve FW?

  • Prezentace svých skladeb ostatním autorům i jiným návštěvníkům FW.
  • Rady ostatních autorů, jak se zlepšit ve skládání, masteringu atd.
  • Možnost hodnotit a komentovat skladby ostatních autorů.
  • Možnost číst a přispívat do fóra.
  • Pokud budete hodně dobří, třeba si vás tam někdo i najde :).

Protože se ale začínají objevovat i autoři, kteří jsou delší dobu neaktivní, začíná se přemýšlet o "vyčištění" FW od takovýchto autorů.

Tak asi něco takového je FruityWebZ FLC

Icepoint
Zobrazeno 2089×

Komentáře

DALLIBOR

Zdravim

Uz par let skladam hudbu na pc v ruznych programech (magix,e-jay) ale FL studio je nejlepsi a chtel bych nekomu ukazat co mam jestli by to bylo neak mozne ?

dik za odpoved

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio