To je můj blog ... :-D

Maturita 2006 podruhé.

20. 8. 2007 13:40
Rubrika: Škola

Tak už mám konečně za sebou tu "zkoušku dospělosti" neboli maturitu. Hodně z nás má tohlencto nesmyslný tlachání před "váženou komisí" na různá témata. Moje ústní maturita se skládala z českého jazyka, matematiky, elektroniky výpočetní techniky a angličtiny (volitelný předmět). Asi si říkáte, že jsem blázen, že jdu sobrovolně k maturitě, ale pohopte, příjmačky na vysokou (viz další blog) jsem dělal jak z matematiky, tak z angličtiny. A protože jsme si mohli vybrat mezi matematikou a agličtinou jako druhý předmět, tak jsem si jako povinnou dal matematiku a jako navíc jsem si dal angličtinu.

Takže teď proberu jednotlivý předměty:

Český jazyk a literatura: pro všechny maturanty asi nejnenenáviděnější předmět (hezký slovo :D). Od mého prvního tažená je 23 asi moje smolný číslo. 23, to byla otázka s názvem "Proletéřská poezie mezi válkami". Co se dá na tohle říct ?? Asi jediná otázka, na kterou jsem se o svaťáku ani nekouknul .... hmm, tak to jim asi nic moc neřeknu ... A taky že ne. Naštěstí všechny otázky maj ještě mluvnickou část.Já jsem dostal rozbor básně. Jelikož jsem si tohle docela pamatoval :). A ještě mě přidala navíc slohovka, ze který jsem měl za 2, takže celkově za 3:). Pro mě spokojenost.
Matematika: Předmět, ve kterým jsem se cejtil poměrně silnej. Ovšem mě to trochu přistřihlo křidýlka. Otázka se skládala ze dvoupříkladů. První byla rovnice se zlomkama. Pohoda. Problém byl v druhém příkladu. Jednalo se o binomický rozvoj. Totální vokno. U tabule jsemto s velkou pomocí učitele zvládnul. Ortel zněl za 2. Pohoda jazz :D.
Elektronika: Další z tzv. silných předmětů. Otázka se skládala tentokrát ze třech částí. První barevná televize. Pohoda, o tom se dákecat docela dlouho. Druhá byla transformátor. Taky se dá dlouho kecat. Ke třetí části, kterou byl početní příklad. R-L-C obvod. Naštěstínebylo moc časuk, takže jsem to měl jen popsat, jak se to počíta. Pohoda jazz, za 2, ale jen proto, že měpořádně skoušejízí nepustil ke slovu ...
Výpočetní technika: Opět 2 podotázky. První byla typy pamětí (SIMM, DIMM, SDRAM, DDR-RAM, RDRAM, RAMBUS ...). O tom se dá povídat docela dlouho. Druhá podotázka byla kreslení schémat v EAGLEu. No problém :D. Za 1.
Angličtina: Poslední můj maturitní předmět. Dostal jsem text, měl jsem ho přečíst a přeložit. Pak něco říct o tvoření otázek ve všechangličtinářskejch časech a nakonec říct něco o kamarádovi. Pohoda, za 1 :).

Rekapitulace:
Čeština : 3
Matematika : 2
Elektronika : 2
Výpočetka : 1
Angličtina : 1
Praktická maturita : 2
Písemka z ČJ : 2
Všem tímto také děkuji za to, že mi drželi palce.

Zobrazeno 1478×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio