To je můj blog ... :-D

Zápis na vysokou

20. 8. 2007 13:42
Rubrika: Škola

Tak jsem se zas po dlouhý době rozhodl, že napíšu zas ten nejaký záznam do blogu, protože ten poslední jsem napsal před třemi měsíci. První téma, co mě napadlo je vysoká, protože v pondělí 4. září jsem jel na zápis na vysokou. Tak jak to probíhalo :

Protože zápis začínal až v jednu odpoledne, tak jsem si mohl přispat. Bohužel mě začalo pěkně bolet v krku a jestě k tomu jsem měl rýmu jak prase a ještě k tomu beru antibiotika na boreliózu, takže si asi dovedete představit, jak mi asi bylo ... že nééé ??? Tak vypijte jeden večer takovejch 15 piv, prolejte to pár kapkama a ta kocivna ráno bude podobná pocitu, co jsem měl když jsem odjížděl do Hradce Králové (upozorňuji, že já jsem opici neměl, já chtěl jen nějak přirovnat ten pocit :) ). Odjezd vlaku byl v 10h ale měl asi 20minut zpoždění. Naštěstí jsem na nádraží potkal jednu známou, která nastupuje do Ústí na zdravku, tak ten čas docela rychle uběh.

Cesta vlakem byla vcelku nudná a nic zajímavýho se nestalo ... leda to, že jsme celkově stáhli asi 5 minut zpoždění.

Do Hradce jsme tedy dojeli asi s 15ti minutovým zpožděním, ale protože to byl rychlík, měl jsem do začátku zápisu ještě necelé 2 hodiny. V nádražní lékarně jsem si koupil bombóny na bolest v krku, aby mi bylo aspoň trochu líp. Po cestě ke škole jsem se ještě stačil stavit v Tescu, abych zjistil, že tam pro mě vcelku nic zajímavýho nemaj :D.

Po příchodu ke škole jsem měl ještě asi půl hodiny času a tak jsem zašel na párek v rohlíku k protilehlýmu fastfoodu. Asi 10 minut před začátkem zápisu jsem se odebral do budovy UHK FIM do 2 patra, kde měl probíhat zásips. Na chodbě už sedělo "pár" (asi 60) šťastlivců, který udělali příjmačky.

Asi v 13:07 (moc přesný na tý škole asi nejsou) přišlo pár "holek" který nás rozdělili do dvou tříd podle příjmění. Když jsem teda šel do druhé skupiny, jaké bylo moje překvapení, že ta "holka" (o který jsem si myslel, že to je studentka asi z pajdáku, která tam na zápisu vypomáhá) se představila jako jakási magistra, která tam šéfuje studijnímu oddělení! Ještě že jsem s ní nezačal mluvit někdy předem, jinak bych jí asi tykal a to by bylo pak pro mě (a asi i pro ní) docela překvapení :). Vůbec jsem docela čuměl, kolik tam bylo holek ... na takovýmhle oboru ...

Na začátku se nám teda představili a postupně si nás volali, a my se jim chodili podepisovat. Oni nám za podpis dali ISIC kartu (kterou jsme si samozřejmě museli trochu zaplatit a taky jim poslat fotku) a hromadu jiných papírů a "index" (vysokoškoláci vědí :) ). Pro nevysokoškoláky je to něco jako žákovská. Dostali jsme taky vlastní email a účet v jejich počítačové síti a v školním systému. Taky nám vysvětlili, jak s tim systémem pracovat. Rovnou jsme si mohli nahlásit předměty. Sestavování rozvrhu nás čeká až 21. září. Do tý doby mám čas si nahlásit všeechny předměty, který chci :).

Po skončení celýho toho zápisu jsem se sešel s jednou kamarádkou, která dělá v Hradci gympl (BiGy - znalí vědí, ostatní nepotřebujou :) ). Zašli jsme na kafe a pak se trochu prošli po Hradci. To už byl večer a já musel domů. Ona zas pro změnu na intr.

Cesta domů byla nudná a ještě delší než tam, protože jsem jel osobákama... Za cestu jsem aspoň pochopil rozvrh přednášek ...

Tak tohle je celý... :)

Zobrazeno 1509×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio