To je můj blog ... :-D

Odesílání emailů z notebooků

23. 2. 2009 12:57
Rubrika: Počítače

Pokud používáte notebook a často střídáte sítě (jako já, běžně používám v jednom týdnu i 5 sítí - škola, doma, privát, práce, hotspoty ...) a rádi používáte místo webových rozhraní pro odesílání emailů nejaký klient (já používám Mozillu Thunderbird) nebo z nějakého důvodu ani nemůžete (firemní mail nemá webové rozhraná) jistě jste řešili tento problém, jak odesílat emaily, když každá síť má jiný SMTP server ?

Nejjednodužší způsob, jak to vyřešit je ... teď chvíle napětí... tadá: nainstalovat si do počítače vlastní SMTP server.

Je to opravdu jednoduché: Jediné, co potřebujete je stáhnout si nějaký SMTP server, existuje jich mnoho zdarma, většina distribucí linuxu i nějaký ten SMTP server nabízí přímo v instalaci. Pro uživatele windows doporučuji (protože mám rád trochu konfigurovatelnosti) http://www.basenow.com/pub/postcastserver.zip nebo pokud se vážně bojíte konfigurovat, pak http://www.softstack.com/download/freesmtp.zip na kterém nemusíte konfigurovat shola nic ... Stačí spustit server (bohužel ten jednodužší nelze spustit jako službu ) postcast server vás při prvním spuštění provede základní konfigurací - v prvním okně se vás zeptá, ze kterých IP adres lze tento server používat, (doporučuji nastavit jen pro 127.0.0.1 - localhost, tedy aby šel používat jenom z toho samotného počítače) na další se vás zeptá, zda chcete odesílat emaily hned nebo po nějaké době, (doporučuji nastavit hned - immediately) a pak doporučuji zaškrtnou políčka "Run on startup a Minimize on startup a show try icon, pak se vám nastartuje hned po spuštění počítače a bude se zobrazovat jako try icon.

Nyní si v konfiguraci emailového klienta nastavte server odchozí pošty (SMTP) na "localhost" (nebo můžete napsat 127.0.0.1), vypnout ověřování a můžete vesele odesílat poštu

Zobrazeno 2999×

Komentáře

ObiSkyWalker

Vypadá to, že daná problematika není tak jednoduchá jak se zdá http://www.abclinuxu.cz/poradna/linux/show/159664 :-)

vojtec

Tyjo, tohle jsem právě nedávno řešil, to se bude hodit, díky moc:-)

Pavel icepoint Trávníček

Prave u me to taky neni moc dlouho, co jsem resil :) a mylsim, ze se to bude hodit vic lidem :)

kuchi

me prijde daleko jednoduzsi a elegantnejsi reseni vyuzit napr sluzeb freemailu. Napr ti co maji ucet na seznamu staci smtp.seznam.cz (http://napoveda.seznam.cz/cz/nastaveni-outlook-expressu.html), podobne tak gmail ma smtp.gmail.com (https://gmail.google.com/support/bin/answer.py?answer=76147) a podobne...

lada1k

...mě taky seznam jede bez problémů v jakékoliv síti...každopádně však zajímavá alternativa...

vojtec

kuchi: ano, to je řešení, ale člověk se pak musí smířit s tím, že i na maily, které mu chodí na jinou adresu, která vlastní smtp nemá, bude odpovídat ze seznamácké nebo podobné adresy. A já chci odpovídat tou adresou, na kterou mi odesílatel píše.

Pavel icepoint Trávníček

no ja to zkusil a hned na prvni pokus mi to slo :)

Xgarlic

Zdravím, většinou se setkávám s problémem, že provider blokuje všechny SMTP servery kromě svého vlastního (z důvodu šíření spamu). Co ale nikdo neblokuje (zatím jsem se s tím nesetkal) , je zabezpečený SMTP server na portu 465. Proto s klidem používám server mého domácího providera kdekoliv se připojím k internetu (a navíc je to i bezpečné) :-)

LudvíkOP

Diky, prakticke, ovsem, ja site zas tak casto nemenim

Zobrazit 9 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio