To je můj blog ... :-D

Pár pocitů z Firefoxu 3.5

2. 7. 2009 11:56
Rubrika: Počítače | Štítky: firefox , internet

Tak jsem si dnes aktualizoval svůj Firefox na verzi 3.5. Pár věcí / novinek mě trochu překvapilo:

Záložky

Oproti starší verzi je již panýlek se záložkami přítomen, i když je otevřena jen jedna, trošku mě mátlo, že u té jedné, pokud je samotná není tlačítko (křížek) na zavření panelu (mohl by být, aby se po kliknutí na křížek prostě poslední panel vyprázdnil - jako kdybychom vytvořili nový)

Navíc bylo přidáno tlačítko na vytvoření novéo panelu ala IE7, podle mě zbytečnost, stačí Ctrl+T (ještě jsem nezkoušel, jestli opravili bug s otevřením nového panelu, pokud je otevřen např. pdf soubor v rámci Acrobat pluginu, nebo je aktivní přehrávané flash video - jako youtube - kdy klávesová zkratka Ctrl+T prostě nefunguje :-( )

Pluginy

Neboli zásuvné moduly, jediný, co mi přestalo fungovat byl jakýsi ".Net assistant", který mě (bez DOVOLENÍ, bez jakékoliv informace) nainstaloval MS instalátor na .NET framework(->nemám rád MS!).

Jinak mnou používané pluginy (AdBlock+, FireBug, ColorZilla apod.) fungují bez problémů (musel jsem nainstalovat aktualizaci firebugu)

Rychlost

Vývojařům se podařilo velice zrychlit renderování stránky (opravdu to je vidět,  že je vše náhle o dost rychlejší).

Nároky

Vzhledem k tomu, že si nepamatuju, kolik paměti mi zabíral FF před aktualizací, ale řekl bych, že i docela o dost více, což je rozhodně fajn, že se to zlepšilo.

Pro profesionály

Př idána plná podpora HTML5 a CSS2.1, což jsou nástupci aktuálně používaných technologií (to tušim nemá ani IE8)

Závěr

Firefox 3.5 je rozhodně krok dopředu, MS zas má co kopírovat :)

EDIT: tak bug s Ctrl+T při otevřeném PDF tam pořád je :(

Zobrazeno 2154×

Komentáře

ObiSkyWalker

Tak mě napadá, jestli ta zkratka nefunguje kvůli tomu, že klávesy odchytává přímo nějaký aktuální program (flash, adobe reader...), pro kterého to nic znamenat nemusí. Ono by asi nebylo vhodné, kdyby se ti třeba při hraní nějaké flashové hry začala scrolovat webová stránka. Nevím, jestli se takové chování dá označit za bug.

Hever

Taky si myslím, že to není bug, ale feature. Pdfka si otevírám mimo firefox, u flashe jsem zvyklý.

Pavel icepoint Trávníček

proc scrollovat ? ctrl+T na otevreni noveho panelu neni scrolovani ... a kdyz si prohlizim pdfka, tak me to stve, normalne mivam otevrenych treeba i 10 panelu z toho nekolik pdfek, a kdyz jsem na nem, tak nemuzu otevrit panel jinak nez soubor-> novy panel, coz je dost pohybu a klikani navic ...

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio