To je můj blog ... :-D

Příjmačky na vysokou

20. 8. 2007 13:41
Rubrika: Škola

Po maturitě skoro vždy následují příjmačky na vysokou školu (hlavně pro ty, co maturitu udělali, což je můj případ:) ). Moje příjmačkybyli dvoje. První do Brna na VUT FIT a druhé do Hradce Krlálové UHK FIM AI. Co že se skrývá pot těmi zkratkami ??? VUT - Vysoké UčeníTechnické, FIT - Fakulta Informačních technologií, UHK - Univerzita Hradec Králové, FIM - Fakulta Informatiky a Managmentu, AI - Aplikovaní Informatika.

Brno: Moje první příjmačky. V dopise bylo napsáno, ať se dostavim 9.6.2006 v 8:30 do posluchárny E32, areál VUT v Brně (jednalose o sídlo FEKT). Super, jedinej vlak, kterým bych to stihnul tak, abych tam včas dojel ještě tramvajema byl osobákovej spoj, jehož první vlakvyjížděl v 5 ráno. Supr, vstával jsem ve 4 :(. Naštěstí cesta probíhala docela hladce, žádná zpoždění. Dorazil jsem do Brna a čekal na šalinu :) (tam říc tramvaj tak tě asi skopou :D). Po dojetí na konečnou jsem nasedl na autobus, kterej mě dovez prakticky až k FEKTu.Tam jsem potkal pár spolužáků. Pohoda. Následoval test z matematiky (jediné příjmačky).  Získal jsem 678 bodů z 100 a to mě na přijetístačilo :). Poté následoval odchod do hospody a po dvou hodinách odjezd vlakem domů.

Hradec Králové: Asi se divíte, že jsem po příjmačkách do brna šel ještě na další, ale já chtěl více do Hradce než do Brna. Na jistotu, jako jsem to udělal se střední školou. Radši vystudovat nějakou méně prestižní než nevystudovat nějakou nejprestižnějšív ČR. Tentokrát jsem vstával až v 5:). Následovalo koupení novin a odchod na zastávku Ústí nad Orlicí město a odjezd se Scarabem do Hradce(sice byl už přijat do Prahy na ČVUT, ale chtěl si skusit příjmačky :D). Dlouhá nudná cesta ... Po dojezdu do hradce jsme chvíli přemejšleli,do jakýcho autobusu vlastně nastoupit. Nakonec jsme do jednoho vlezli a pohoda :D. Dovez nás tam, kam jsme chtěli. Protože ještě bylo mrtě času, tak jsem si chtěl jít koupit fix, kterej jsem sebou neměl a potřeboval. V trafice jsem se zeptal, kde je nejbližší papírnictví. Ani nebylo mocdaleko, tak jsme šli. Jenže když jsme tam došli, tak mě potkalo nemilé překvapení v podobě otevírací doby. Bylo 7:45 a tam otvírali až v osm.Jenže prezence byla v 8:15, takže bych to nestíhal. Volám sestřence. Ještě že ji mám :). Studuje tam střední zdravku, tak něco sehnala. Dorazilijsme včas. Následovaly pokyny a písemný test z matiky. Nuda jako prase. Tak jsem tam něco naspal a čekal, než skončí, abych moh trochu na vzduch.Po matice následovala desetiminutová přestávka a po ní test z angličtiny. Pohoda, pokud jsme to stihli rychle dopsat, mohli jsme hned vypadnout.Z hodinovýho času mi stačilo necelých půl:). Když vyšel i Scarab, šli jsme na náměstí, že máme hlad. Zašli do jedný restauračky. Já si dal pivko :)a hovězí polívku, ontuším česnečku a nějaký kapučíno. Zaplatili a nechali jim asi 10kč dýžko :D. Poté Scarab, že jede za Ivetou (přítelkyní) mě tamnechal a já čekal na sestřenku, že zajdem někam :D. Zašli sjme do cukrárny na kafe a nejakej ten zákusek :). Poté jsme šli nakupovat do tescaa hurá domů. Odjezd byl asi ta nejhorší část dne. Vytek mi displej od telefonu a ještě k tomu měly vlaky v Pardubicích asi 1,5 hodiny spoždění.V pevný váře, že dojedu na VeMlad v Český třebový včas jsem nased do prvního vlaku, kterej pouštěli. Já vůůůůůůůůůůůl. V kostěnicích nás hodili na vedlejší kolej, kde jsme čekali na to, než nás předjede jedno pendolino, jedno IC, jedno EC a 5 rychlíků. Do třebový jsem místo v 17:45 dorazil 18:15.Pozdě ale přece :) ČD:Času Dost :D. Po cestě mi naštěstí zvedlo náladu to, že mi volal Scarab: dostal jsem se :D.

Tak tohle jsou moje zážitky z příjmaček na vysokou. Dřžte mi palce, ať zvládnu 1. a 2. skouškový (ty jsou prej nejhorší).

Zobrazeno 1999×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio