To je můj blog ... :-D

Hudební styly - úvod

3. 1. 2008 20:11
Rubrika: Hudební styly | Štítky: hudba , styly

Zdravim. Tak jsem se po delším uvažování rozhodl, že zde ve svém blogu vytvořím jakýsi seznam všemožných hudebních stylů s jejich popisem. Během toho Vás také naučim pár slovíček s hudebně-tvůrčího slangu (bohužel pro spoustu výrazů neznám nějaký běžný český ekvivalent - např. distorse - a tak to v rámci těchto článků budu vysvětlovat).

Z počátku se budu věnovat hlavně elektronickým hudebním stylům (tedy těm, které se z větší části tvoří na počítači nebo na elektronických syntetizérech), protože těm z hlědiska tvorby a rozlišování asi nejvíce rozumím. Časem se budu věnovat i stylům jiných proudů, např. rockovým.

Asi vás možná bude zajímat proč tohle všechno chci napsat. Je to tím, že mě prostě štvě, když někdo slyší jakoukoliv skladbu s rovným rytmem, tak už tomu automaticky říká techno, i když se třeba jedná o trance nebo house, že je to všechno stejný tuc-tuc. Je to trochu něco jako kdyby na plese někdo slyšel polku a řek že to je: "všechno jeden valčík, dyť je to furt samý tramtarááá."

Nakonec bych chtěl poprosit, aby se pod těmito články nestrhávaly diskuse typu? je to nebo není satanská hudba apod. Tato série článků má mít informativní charakter, nikoliv propagační. Ovšem pokud se někdo bude chtít kolem toho na něco zeptat, rád odpovím. 

Zobrazeno 1635×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio