To je můj blog ... :-D

RE: Až se blogy usmějí...

7. 1. 2008 10:24
Rubrika: Ostatní

V tomto příspěvku jsem se rozhodl Wratovi odpovědět na jeho příspěvek, "Až se blogy usmějí..." tedy:

Dotaz: "- bude v administraci VELKÝ editor s VELKÝMI písmeny a obrovským místem pro psaní." a "Při psaní příspěvku bych uvítal nějaký „náhled“, stejně jako bych uvítal publikovat příspěvek do více kategorií. Ale to bych do svých podmínek ani nezařazoval."
Odpověď: Na velikosti písma ve wysivyg se pracuje, to má na starosti člověk přez Javu (sqdw). Tento nový editor je TinyMCE a umí spolupracovat se styly, tak se dá přemýšlet nad tím, že by se načítal vždy stylopis, který má uživatel v blogu aktuálně nastaven, tedy by se tím vyřešil i ten náhled (bylo by to opravdu WYSIWYG). Zobrazování jednoho příspěvku ve více kategoriích, to jsem snad nikde neviděl a nikdy jsem nad tím neuvažoval, ovšem přemýšlím o implementaci podkategorií...

Dotaz: "- RSS kanál bude zobrazovat posledních 10, 15 příspěvků, ne jen ty za poslední týden. Navíc bude mít link v hlavničce stránky, takže si jej prohlížeč automaticky rozpozná."
Odpoveď:  RSS kanály budem samozřejmě zkvalitňovat, ale momentálně to není naše priorita ...

Dotaz: " - budu moci psát koncepty" a "- budu moci zvolit datum publikování"
Odpověď:
nad tím by se dalo uvažova, určitě časem implementuji

Dotaz: "- budu mít možnost psát „soukromé“ příspěvky – tedy takové, které se budou ukazovat pouze mně, budu-li přihlášen (případně společenství, kterému blog patří)", "- budu moci editovat postranní lištu, nebo se mi aspoň nebudou zobrazovat štítky, když žádné nemám. Rád bych si do postranní lišty také dal nějaký svůj text a odkazy rozdělené do kategorií."
Odpověď: vzhledem k tomu, že chceme udělat z prostého blogovacího systému něco jako jednoduchý RS pro vytvoření komplštních stránek pro společenství, určitě tam tyto možnosti časem budou...

Dotaz: "- moji čtenáři si nebudou muset vyplňovat jméno/heslo kvůli psaní komentářů. Mooožnááá bych se spokojil s tím, že tak nebudou muset činit jen přihlášení uživatelé signály.cz", "- budu-li si číst svůj blog, chci, aby se mi pod příspěvky zobrazovalo „upravit příspěvek“, kterážto volba mě automaticky přesune na úpravu příspěvku", "- budu schopen se ke psaní příspěvku dostat na jedno, maximálně dvě kliknutí (nejlíp přímo přes bookmark v mých záložkách) – tj. automatické přihlášení…"
Odpověď:
Toto je záležitost hlavně programátorů zbytku systému, aby vytvořili možnost trvalého přihlášení. Následná implementace do funkcí blogu už nebude takový problém (pokud by přihlašovací session odpovídala opravnění blogu přo přidání/změnu příspěvku, tak by se tam mohl automaticky vygenerovat odkaz na úpravu)... Přenést přihlašovací session ze signálů do blogu by nemusel být takový problém, pravděpodobně by to mohlo automaticky vyplnit jméno a heslo (i když to se mi nezdá příliš bezpečné). 

Dotaz: " v blogu půjde listovat jako v knize - budou tam odkazy novější – starší"
Odpověď: to by nemusel být problém ;-)

PS: Šablonu podobnou té základní, kterou znám z WordPressu, a považuji ji za naprosto geniální, si udělám sám ;-)

To zvládněš, o nějakým větším rozšíření počtu šablon, které za signálech máme se neuvažuje, pokud někdo chce nějakou originální nebo prostě jinou, musí si ji sám nakódovat, případně o nakódování někoho požádat...

Věřím a hlavně se budu snažit, aby by blogovací systém co nejlepší a samozřejmě ocením jakékoliv nápady na vylepšení... 

Zobrazeno 1957×

Komentáře

wrata

Příspěvky do více kategorií umí třeba právě WordPress a já to občas využívám (viz např. http://ansorge.cz/blog/2008/01/03/note-marnost/). Nicméně možná by ani tato věc neptařila přímo k podmínkám, kvůli kterým nepřejít na Signály.
Každopádně moc díky za obsáhlou odpověď!

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio